🏠 Zmiana adresu Kliniki. Od 1 września działamy na ul. Stefana Jaracza 4 w Częstochowie.
SEZON NA SZPARAGI RUSZYŁ!
Nie potrwa zbyt długo, dlatego zachęcam Was do korzystania z nich w swojej kuchni. Niezależnie od tego czy wolisz zielone, białe, a może fioletowe szparagi, każda z tych odmian jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych oraz związków bioaktywnych.
CYTRYNOWE RISOTTO ZE SZPARAGAMI ?
Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końce, pokrój na plastry. Rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojone szparagi i podsmażaj chwilę. Zdejmij z patelni i odstaw.
Cebulę i czosnek pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni. Dodaj ryż, wino i skórkę z cytryny. Gdy wino wyparuje, dodaj szklankę bulionu. Gdy bulion się wchłonie, dodaj kolejną szklankę. Czynność powtarzaj, aż do momentu gdy ryż będzie al dente.
Szparagi i suszone pokrojone pomidory dodaj do risotto, podlej ostatnią częścią bulionu, posyp parmezanem i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu udekoruj parmezanem i świeżymi ziołami.
Smacznego!
Chcesz raz na zawsze pozbyć się niechcianych kilogramów oraz zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie – umów się na wizytę z doświadczonym dietetykiem.
Zapraszam do zapisów:
793 979 676
? https://www.znanylekarz.pl/barbara-krawczyk-2/dietetyk/czestochowa
? ul. Stefana Jaracza 4
Umów się na konsultację, aby zamówić program żywieniowy zgodny z Twoimi potrzebami.