🏠 Zmiana adresu Kliniki. Od 1 września działamy na ul. Stefana Jaracza 4 w Częstochowie.
Gotujemy komosę ryżową według instrukcji na opakowaniu.Bataty obieramy, kroimy w niedużą kostkę i gotujemy kilka minut, aż będą al dente. Odcedzamy i przekładamy na talerz.Do garnka wrzucamy odcedzoną fasolę czarną oraz czerwoną. Dodajemy pomidory z puszki. Dusimy przez około 5 min, a następnie dodajemy gorzką czekoladę. Wrzucamy ugotowane bataty i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i zostawiamy na bardzo małym ogniu pod przykryciem na około 35-45 min, od czasu do czasu mieszając. Podajemy z komosą ryżową i kwaśną śmietaną wymieszaną z jogurtem naturalnym. Dekorujemy cebulą, pestkami dyni, limonką i kolendrą.
Smacznego!
Umów się na konsultację, aby zamówić program żywieniowy zgodny z Twoimi potrzebami.