🏠 Zmiana adresu Kliniki. Od 1 września działamy na ul. Stefana Jaracza 4 w Częstochowie.
Szukasz inspiracji na świąteczne menu? Prosto od dietetyka propozycja na pysznego karpia w niecodziennej odsłonie…, nadziewanego żurawiną i suszonymi pomidorami!
Nadzienie: żurawinę suszoną namocz w wodzie przez ok. godzinę. Odcedź i wyłóż na patelnię. Cebulę i pomidory suszone pokrój w duże kawałki i dołóż do żurawiny. Całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Migdały zmiel w młynku i dołóż do przygotowanej masy. Całość włóż do malaksera i rozdrobnij na zwartą masę.
Karpia wypatrosz, oczyść i pokrój w szerokie dzwonka, natrzyj solą. Przygotowaną masą faszeruj karpia, brzegi zszyj nicią.
Następnie olejem kokosowym posmaruj skórkę ryby i przełóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30-40 min. Smacznego!
Umów się na konsultację, aby zamówić program żywieniowy zgodny z Twoimi potrzebami.