Klinika Twojej Diety

Pyszne, domowe nachosy z salsą pomidorowo-paprykową 🇲🇽

Domowa salsa oraz nachosy z piekarnika mogą być fajną, zdrową przekąską. Salsę można jeść na zimno jak i na ciepło. Można ją podawać jako dip do nachosów lub krakersów, ale także jako sos do mięs. Salsę przygotowuje się ekspresowo, nachosy nieco dłużej, ale naprawdę warto, bo te ze sklepu nie umywają się do tych domowej roboty!

W misce umieść mąkę oraz przyprawy. Dodaj wrzącą wodę i oliwę. Zagnieć ciasto. Podziel na 5 części, rozwałkuj każdą z nich dość cienko i wykrawaj trójkąty. Piecz przez około 8-10 min w piekarniku nagrzanym do 200°.

Przekąska gotowa!

Masz wrażenie, że ciągle jesteś na diecie, a nie odnotowujesz efektów? Jeśli nie wiesz jak zacząć przygodę ze zdrowym stylem życia lub chcesz raz na zawsze pozbyć się zbędnych kilogramów oraz zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie – już dziś skontaktuj się z nami i umów na wizytę z doświadczonym dietetykiem. Nauczymy Cię świadomego podejścia do jedzenia i pokażemy, że dieta nie jest niczym strasznym ani skomplikowanym!

Barbara Krawczyk - ZnanyLekarz.pl

Dietetyczne porady

Smacznie, zdrowo i pożywnie
🍭 Zobacz wszystkie wpisy